Bejelentkezés
Regisztrálás

Fitnesz „űrruhában”

Értékelés:
(0 szavazat)

 

Felgyorsult világunkban minden személyre szabható, egyénileg beállítható, „big datálható”, se szeri se száma a különböző módszereknek, technikáknak. Nincs ez másként a fitnesz területén sem, ahol modernségben előre kívánkozik az utópisztikus EMS technológia. Már megjelenésében is jelzi, hogy a jövő a testedzés terén is ajtónkon kopogtat (ha be nem lépett már). Hogy milyen ez a jövő, arról Strober Barbarával, a Look your Best - personal concept edzőjével beszélgettünk.

 

Zs: Mit kell tudni rólad? Hogy lett belőled fitneszedző?
SB: A sport szeretete kiskorom óta elkísért. Bár nem voltam élsportoló, fakultációs szinten rendszeresen jártam kosárlabdaedzésekre általános iskolában, majd röplabdázni középiskolában. Valahogy mindig is vonzott, hogy az emberekkel foglalkozzak, segítsek nekik a mindennapjaikban. Ezután bevillant, hogy miért ne foglalkozhatnék edzősködéssel, testneveléssel.

 

Zs: Ilyen irányban tanultál tovább?
SB: Azt tudtam mivel szeretnék foglalkozni, de hogy ez milyen szakirányban fog kicsúcsosodni sokáig kérdéses volt számomra. Aztán 18 éves koromban el kellett döntenem hova tovább, ekkor teljesen véletlenül az ELTE BTK nyílt napján találkoztam a Rekreáció szakkal. Ez tulajdonképpen a testnevelést foglalja magában, de annak inkább a pszichológiai-pedagógiai vonalát. Amikor ezt meghallottam, nagyon megtetszett a lehetőség. Elhatároztam, hogy rekreátor leszek. Végül egy sorrendmódosítás következtében Szegedre kerültem, a Topolyára, testnevelés szakra, ezzel párhuzamosan pedig a Juhász Gyula pedagógusképző karra jártam. A szerencsés véletlenből pedig egy életre szóló hivatás lett. Az évek során a rekreáció a részemmé vált. Így tudom kifejezni, aki vagyok, ami vagyok, ahogy az emberekkel szeretnék bánni. Így tudom kiteljesíteni azt a segítő szerepet, amiről mindig is álmodtam.

 

Zs: Ezek után hogyan csöppentél bele az EMS-be?
SB: Egyetem után, 2010-ben, edzőként helyezkedtem el. Első körben elkerültem egy női edzőterembe, ahol kifejezetten csak nőkkel dolgoztam, hidraulikus gépeken, egy amerikai franchise rendszer részeként. Ott húztam le úgymond a tanulóidőszakot, ami másfél-két évet ölelt fel. Azzal az edzőteremmel szemben nyílt meg az első Look your Best stúdió, ahol először megismerkedtem az Elektromos Izomstimulációs Edzéssel (EMS) és Temesi Dániellel, akit a mai napig szakmai mentoromnak tekintek. 2012 óta dolgozunk együtt, rengeteget tanultam tőle, mind emberileg, mind magáról a szakmáról. Azóta is tősgyökeres Look your Bestes vagyok. Az eredeti franchise azóta megszűnt, de a nevet Look your Best - personal training conceptként visszük tovább, az EMS technológiát pedig kiegészítettük más edzésformákkal is.

 

A teljes cikket a Zsiráf Magazin szeptemberi számában, IDE KATTITVA olvashatod el!