Bejelentkezés
Regisztrálás

Hogyan is működik egy multikulturális művészeti program? Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Évet zár a MUS-E Magyarország

 

Éva néni óráit azért szeretem, mert mindig kedves velünk, mindig meg hallgat minket, és segít, ha nem értünk valamit. Ha valamit nem merek elmondani, ő biztat engem. Játékosan tanít minket, és megismerkedünk a hangszerekkel, a gyönyörű hegedűmuzsikával

 

2017. június 2-án zárja a 2016/17-es tanévét a Yehudi Menuhin, világhírű hegedűművész által alapított program hazai szervezete, a MUS-E Magyarország. A Magyarországon jelenleg is 7 városban működő programban szociálisan hátrányos helyzetű általános iskolákba hivatásos művészek járnak, hogy az 1-4. osztályába járó gyermekekkel foglalkozzanak. Az eseményen a budapesti Vörösmarty és az Óbudai Nagy László Általános Iskola alsós osztályai mutatkoznak be a Radisson Blu Béke Hotelben.

 

A művészek között megtaláljuk Horváth Kristófot (színész, slam poetry költő), Glázer Attilát ( fotográfus), Guessous Majda Máriát (Junior Prima díjas népi ének tanár és előadóművész) és Gulyás Annát (mesemondó, a Holddalanap együttes énekese). Az esemény ingyenes és minden érdeklődőt szeretettel várnak.


2016/17-ben sok új művész csatlakozott programhoz, amely által a művészeti nevelés paletta még színesebbé vált; az iskolák pedagógusainak volt lehetősége választani, hogy kivel is dolgoznának szívesen együtt azért, hogy a hátrányos helyzetű tanulóik szociális és tanulási kompetenciái a művészetek gyakorlása által fejlődjön. A hagyományokhoz híven, idén is egy évzáró ünnepséggel zárják a tanévet.

 

Ez az alkalom lehetőséget nyújt arra, hogy az iskolák tanulói, szüleik és minden a program iránt érdeklődő személy betekintést nyerjen abba, hogy művészek hogyan és min dolgoztak az év során a gyerekekkel. A délután folyamán a budapesti Vörösmarty és az Óbudai Nagy László Általános Iskola alsós osztályai tartanak bemutatót a velük foglalkozó művészekkel együtt, mely történhet egy rövid előadás, egy óraízelítő vagy egy videó vetítés formájában. E bemutatók után egy közös kakaózás-kávézás mellett lehetőség nyílik kötetlen módon beszélgetni a program minden résztvevőjével bármilyen felmerülő kérdésről.