Tiltott ételek az iskolában Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Pár ételt kitiltanak szeptembertől az iskolákban, a tiltott termékek automatákból sem árusíthatók

Az iskolai büfékben és automatákban nem lesz vásárolható sem a chips, sem az energiaital, se semmi a chipsadóban foglalt termék. Minden iskola körlevélben értesülhetett arról, hogy az iskola árusai milyen termékeket nem forgalmazhatnak szeptembertől. A tiltott termékek listájáról az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatott.

 

Rétvári Bence sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a dokumentum nem csak az egyenként felsorolt termékeket tartalmazza, hanem az egészégtelen termékek árusításának jogkövetkezményeit is. Kihangsúlyozta mennyire fontos folyamat, hogy az iskolák átálljanak az egészséges ételek forgalmazására. A jogszabályokat minden iskolának be kell tartania, az összes túlcukrozott, mesterséges adalékanyagokkal ellátott, a gyerekek fejlődését, egészséges növekedését hátrányosan befolyásoló termékre vonatkozik az árusítás tiltása.

 

A jogszabály azért jött létre, hogy Magyarországon a gyerekek ne szokjanak hozzá, ezekhez az ételekhez, ezzel is segítve a gyerek egészséges és zavartalan fejlődését. A statisztikák szerint a felnőttek mintegy 30%-a túlsúlyos vagy elhízott. Mindez pedig gyerekkorra vezethető vissza, hiszen minden ötödik kisfiú és negyedik kislány már hétévesen túlsúllyal küzd.

 

(Forrás/Borító: HVG)