Bejelentkezés
Regisztrálás

Pénzügyekre fel! Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Elindult a Zsebpénzügyes ifjúsági pénzügyi vetélkedő

Elindult az Intrum Justitia ifjúsági pénzügyi tudatossági vetélkedője: a Zsebpénzügyes. A 16-17 éves iskolás diákokat megszólító program célja, hogy játékos, kreatív, ugyanakkor elgondolkodtató formában fejlessze és mélyítse el a középiskolások pénzügyekkel kapcsolatos ismereteit, képességeit, pénzügyi önállóságra tanítva őket. A három fordulóból álló Zsebpénzügyes résztvevői amellett, hogy életre szóló élményt és tapasztalatot szereznek, értékes nyereményekkel, okostelefonnal, tablettel és laptoppal is gazdagodhatnak.

 

Pénzügyek korhatár nélkül

Az Intrum Justitia nemrég közzétett Európai Fogyasztói Fizetési Jelentéséből kiderült, hogy a 18-34 év közötti magyarok számára fontos a pénzügyi tudatosság, a megkérdezettek több mint fele havi szinten tesz félre, és elsősorban saját otthonra spórolnak.

 

Mindannyian szeretnénk gondoskodni magunkról és szeretteinkről, de egy előnytelen hitel vagy rossz időszak minden számítást keresztülhúzhat. Éppen ezért a pénzügyi jártasság olyan kompetencia, amit a diákoknak még azelőtt kell elsajátítaniuk, hogy kilépnek a nagybetűs életbe.” – magyarázta Felfalusi Péter, az Intrum Justitia vezérigazgatója.


A Zsebpénzügyes ezért a 16-17 éves fiatalokra lett szabva: a változatos, kreatív, ugyanakkor elgondolkodtató fordulók egymásra épülve, az alapoktól (a háztartásokat érintő napi pénzügyi folyamatok, alapfogalmak, definíciók) az egyre összetettebb problémák modellezéséig tét nélkül segítenek a résztvevőknek tudatos döntéseket hozni. A kvíz, esszé és esettanulmány jellegű feladatokat a csapatok közösen gondolkodva oldják meg.


A vetélkedő szakmai védnöke a középiskolások oktatásában, felkészítésében évtizedes tapasztalattal rendelkező Studium Generale.

 

A vetélkedő első két fordulója online, a zsebpénzügyes.hu weboldalon keresztül zajlik, a döntőre élőben kerül sor. A weboldalt a szervezők folyamatosan frissítik hasznos tanulmányokkal, olvasmányokkal, amelyek segítik a felkészülést az egyes fordulókra.


A vetélkedő menete

 

Regisztrációs időszak: 2017. október 4. – 25.

Első forduló (online): 2017. október 27.

Második forduló (online): 2017. november 10.

Döntő (élő): 2017. december 9.

 

A Zsebpénzügyesre három diákból álló csapatok nevezhetnek a zsebpénzügyes.hu felületen. A versenyzők felkészülését egy felnőtt támogató, tanár vagy szülő segíti. A vetélkedő egy online kvízzel veszi kezdetét október 27-én. Azok a csapatok, amelyek sikerrel vették az első akadályt (megyénként 5-5), a szintén online november 10-i második fordulóba jutnak, ahol már hosszabb, kifejtendő kérdésekre kell válaszolniuk.

 

A vetélkedő zárásaként a legmagasabb pontszámot elérő, összesen 21 (megyénként egy, és két budapesti) csapat Budapesten, az élő döntőben mérik össze pénzügyi tudásukat. A döntőn egy esettanulmány keretében tesztelik a résztvevők pénzügyi felkészültségét.


A megoldásokat minden csapat egyénileg prezentálja a közönségnek és a zsűrinek, amely Felfalusi Péter az Intrum Justitia vezérigazgatója, a Studium Generale képviselője, továbbá Osváth Richárd paralimpikon, kerekesszékes vívó hármasából fog állni. A döntő moderátora Buda Márton rádiós műsorvezető lesz.

 

További információkért és regisztrációért  KATTINTS IDE!

Vagy látogassatok el az esemény Facebook oldalára!