Bejelentkezés
Regisztrálás

Apró betűs rész az ingyenes nyelvvizsgához Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Ezekre a szabályokra jobb ha odafigyeltek

A 35. életévüket be nem töltött magyar állampolgároknak, akik a felsőfokú felvételi eljárás során figyelembe vehető - a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló rendelet mellékletében rögzített nyelvek valamelyikéből - sikeres vizsgát tesznek, a vizsga díját az állam visszatéríti az adott évi minimálbér 25 százalékának megfelelő összeghatárig.

 

34.500 forint jár tehát vissza, amely a 2018-as minimálbér (138 ezer forint) negyedét jelenti. 

 

A visszaigénylés 2018 első napjától indható el, a bizonyítvány kiállításától számított egy éven belül. Az igénylést az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft.-től tudjátok kérni. 

 

Ilyen nyelvvizsgának számít a komplex középfokú (B2) nyelvvizsga, vagy az ezzel egyenértékű emelt szintű idegen nyelvű érettségi vizsga, továbbá a komplex felsőfokú (C1) nyelvvizsga.


Az erről szóló rendelet tervezete a visszaigénylés rendjét is szabályozza. A kérelmet az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft.-hez, az első sikeres komplex nyelvvizsga letételét igazoló bizonyítvány vagy tanúsítvány kiállításától számított 1 éven belül - elektronikus űrlapon vagy formanyomtatványon - kell benyújtani.


Aki elmulasztja az egyéves határidőt, elveszíti a támogatást. Az elbírálási idő 15 nap, a központ megkeresi az Oktatási Hivatalt annak igazolására, hogy a kérelmező valóban megszerezte-e az első sikeres komplex nyelvvizsgát.
 

(Forrás: napi.hu)