Bejelentkezés
Regisztrálás

Egyszerű megoldás iskolai étkeztetésre Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

A briliáns ötletek az egyszerű megoldásokban rejlenek, mint az az iskolai étkezési program, amelyet a floridai Orange Countryben kezdődött, és már több, mint 20 iskola átvett.

 

A lényege, hogy a szemétbe kerülő fölösleges bontatlan étel, szendvics, gyümölcs, amit a diákok nem esznek meg, ne a szemétbe, hanem megosztásra kerüljön.

 

 

Erre hozták létre a floridai környék iskolái az úgynevezett "share table"-ket (megosztós asztalok). Alapelve, hogy amikor egy diáknak már nem kell a bontatlan étel, ne dobja el, hanem tegye az asztalra, ahonnan más diák, akinek esetleg szüksége van ételre elvehesse.

 

Ha pedig a nap végén marad étel az asztalon, az sem a szemétban végzi, hanem ún. food bankba, egyházi felajánlásra vagy jótékony szervezetekhez kerül.

 

 

A kezdeményezés pozitív fogadtatásra lelt, mind a sajtó, mind pedig a közeösségi média elismerően beszél a megoldásról, még az Egyesül Államok Mezőgazdasági Minisztériuma is kiadott egy közleményt, amelyben a megoldást innovatívnak nevezte, amely segít visszaszorítani a kidobott ételekből származó szemét mértékét.

 

(Bored Panda)