Bejelentkezés
Regisztrálás

Központi felvételi: figyelj a határidőkre! Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Januárban elindul a középiskolai központi felvételi, addig azonban hátra van még egy-két teendő: például a jelentkezésaz írásbelire, aminek hamarosan itt a határideje.

 

Határidő: december 8.

A központi felvételi írásbeli vizsgájára 2017. december 8-ig az Oktatási Hivatal honlapról letölthető tanulói jelentkezési lap benyújtásával kell jelentkezhettek.

 

Ez a jelentkezési lap csak az írásbeli vizsgára vonatkozik, nem tévesztendő össze a felvételi eljárásban használatos jelentkezési lappal, amelyet a középfokú iskolákba való jelentkezésre kell majd használni. Minden tanuló maga döntheti el, melyik vizsgaszervező intézménybe nyújtja be a központi írásbeli vizsgára való jelentkezési lapját, függetlenül attól, hogy a későbbiekben melyik középfokú intézménybe kíván majd jelentkezni, és milyen jelentkezési sorrendet jelöl meg.

 

A középfokú felvételin a központi írásbeli vizsgára és a középfokú iskolákba való jelentkezéshez más-más időpontban, külön-külön jelentkezési lapot kell benyújtani, a két jelentkezés nem „váltja ki” vagy „helyettesíti” egymást.

 

A középfokú felvételi eljárás két szakaszból áll. Az első szakasz az általános felvételi eljárás, amely 2018. január 20. és április 27. között tart. A második szakasz a rendkívüli felvételi eljárás, amely 2018. május 7. és augusztus 31. között tart. A teljes hivatalos tájékoztatót a középiskolás felvételiről itt olvashatjátok el.

(eduline.hu)