Miniszoknya és forrónadrág Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Szexista szabály ellen tiltakoznak egy kolumbiai egyetemen

Míg japán egyik iskolájában a drága Armani egyenruhák bevezetése váltott ki közfelháborodást a szülőkből, addig Kolumbiában a medellíni Universidad Pontificia Bolivariana (UPB) diákjai tiltakoznak az új öltözködési szabályok ellen.

 

A demonstrációhoz a gyújtóst az intézmény új szabálya szolgáltatta, amely óva inti a női hallgatókat a miniszoknya viselésétől, mondván, hogy az "elterelheti csoporttársaik és oktatóik figyelmét".

 

Persze hol máshol válthatna ki egy ilyen szabály roppant kreatív és szabad szellemű kontraproduktivitást, mint egy egyetemen. A szexista szabály ellen a hallgatók miniszoknyával, forrónadrággal veszik fel a harcot.

 

 

 

Az UPB tiszteletben tartja mindenki jogát személyisége kifejezésére, és sosem kötelezte öltözködési szabályok betartására a hallgatóit" - írták közleményükben, ezzel pedig párhuzamosan el is távolították az egyetem oldaláról a "Hogyan kell öltözködnöd, ha egyetemre mész" bejegyzést.

 

Ilyenek voltak ebben az ajánlásnak szánt, de hangvételében inkább előíró posztban, mint:

 

"Semmi sem kényelmetlenebb annál, ha eltereled a csoporttársaid és az oktatóid figyelmét. Ezért azt ajánljuk, hogy ne viselj mélyen kivágott felsőt, rövid szoknyát vagy testre tapadó ruhát"

 

A január 30-án megjelent bejegyzésre azonnal hashtagkampány indult a közösségi médiában #UPBenFalda (UPB miniszoknyában) címen. Csütörtökön ennek részeként osztották meg az osztályteremben készült, miniszoknyás-forrónadrágos képeiket a hallgatók. Egyikük, Helena Múnera azt írta erről, hogy "akik szerint mi most azért harcolunk, hogy miniszoknyában vagy dekoltált felsőben járhassunk, tévednek. Mi csak azt kérjük, hogy ne jelenhessenek meg ilyen, a nőkkel szembeni tiszteletlenséget bátorító üzenetek".

(444.hu)