Fiatalok milliói hagyják el a Facebookot Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Öregszik a Facebook

Régen menőnek számított, ma már egyre kevésbé vonzza a fiatalokat a Facebook. A Globális Falu legnagyobb népességű közössége elöregedő társadalomnak számít. A tavalyi évben a cég 9,9 százalékos felhasználó-csökkenést produkált a 12-17 éves amerikai fiatalok körében az eMarketer nevű amerikai piackutató cég adatai szerint – írja a Qubit.


Ez a szám magyarra lefordítva 1,4 millió fiatalt jelent, így év végére ebből a korosztályból 12,1 millió amerikai maradt a legnagyobb közösségi oldalon.


Az arány a 18-24 évesek körében sincs másként. Tavaly 2,8 millió 25 év alatti gondolta úgy, hogy már nem a Facebookon éri meg a legjobban kapcsolatot tartani az ismerősökkel.


A Qubit cikkében több faktort is említ a nagyszámú lelépés okaként. Egyrészt van egy pszichológiai ok: a Facebook öregszik, a felhasználói öregszenek, az ő ízlésviláguk pedig kevésbé rezonál a mai fiatalok érdeklődésével.


Másrészt nem tetszik ennek a korosztálynak a Facebook digitális nyilvántartó szerepe sem, így a gyorsreagálású és azonnali visszajelzést váró fiatalok olyan alkalmazásokat részesítenek előnyben, ahol a megosztásnak nem marad nyoma.


Az eMarker adatain jól látszik a különbség: a Facebook 5,6 százalékot veszített a 12-17 éves amerikaiak táborából, míg az Instagram felhasználói közt – ami szintén a Facebook tualjdonában van – 8,7 százalékkal, a snapchatesek közt pedig 4,1 százalékkal többen lettek a hasonló korú fiatalok.