Bejelentkezés
Regisztrálás

Ilyen egy elhivatott tanár Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

A jó tanár nem ismer lehetetlent

Ghánát biztosan nem látjuk viszont a PISA tesztek élmezőnyében, amit azonban a Kumasi egyik iskolájában tanító Richard Appiah Akoto elhivatottságból mutatott, a világ elitbe kívánkozik.


Akoto végzi a munkátát, néha posztolgat róla, mígnem egyik képsorozatát elkezdik ezrével osztani világszerte és még a BBC is beszámolt róla – pedig a férfi nem csinált mást, egyszerűen csak a informatika órát tartott a dikájainak... lehetetlen körülmények között.


Az iskolában ugyanis nincs számítógép 2011 óta, a gyerekektől mégis megkövetelik az információs és kommunikációs technológia nevű tárgy teljesítését.


Ezért Akoto a táblára rajzolta fel nagyon aprólékosan és szemléletesen a Wordöt, amihez a tanár csak annyit fűzött hozzá, hogy nagyon vicces számítástechnikát tanítani Ghánában. A netes kommentelők mégis egyfajta hétköznapi hőst látnak benne, aki nem adja fel a leglehetetlenebb helyzetben sem.

 


A Microsoft máris lecsapott a lehetőségben rejlő PR potenciálra, és ígéretet tettek a tanár úrnak, hogy küldenek egy gépet és a hozzá tartozó szoftvereket az iskolába.