Hogyan írjunk jó angol érettségit? Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Holnap lesz az angol írásbeli érettségi. Ezekre érdemes lesz odafigyelnetek: 

1. Readin comprehension / közép: 60 perc - emelt: 70 perc

Ügyeljetek a szövegösszefüggésre, kulcsszavakra, névmásokra, igék és alanyok egyeztetésére. Először próbáljátok megérteni, miről szól, utána lássatok csak neki!

 

2. Use of English (nyelvhelyesség) / közép: 30 perc - emelt 50 perc

Itt a legfontosabb a helyesírás. A cloze-tesztnél (üres helyek kitöltése egy szóval) ne bonyolult szavakra gondoljatok. Itt is figyeljetek az alany-ige egyeztetésre! Ezután lesz 15 perc szünet, de siessetek vissza, nehogy lemaradjatok a Listeningről!

 

3.Listening comprehension / 30 perc

Olvassátok el a feladatokat alaposan. Ügyeljetek az instrukciókra, és a megoldás jó helyre történő beírására. Ha lehet, ne magnóhallgatás alatt fújjatok orrot és köhögjetek. :)

 

4. Writing / közép: 60 perc - emelt: 90 perc

Itt lehet használni a (nyomtatott) szótárat. Mindkét feladatot meg kell írni! Egyiknél se írjatok túl hosszú szöveget, mert pontot vonhatnak le érte. A feladat max 80-100 szó (150 felett -1 pont, 50 alatt 0 pont), B feladat 100-120 szó (180 felett -1 pont, 50 szó alatt 0 pont) Az emeltél kicsit többet kell írni. 

 

Olvassátok el jól a feladatot, és ne bonyolítsátok túl a szöveg írását! Figyeljetek arra, hogy megfelelő stílusban írjátok a levelet, például egy hivatalos levélben ne használjatok rövidítéseket. 

 

(kép:pixabay)