Bejelentkezés
Regisztrálás

Twitter-híradó

Értékelés:
(0 szavazat)

A Twitter napi 24 órás hírszolgáltatást indít

Mivel a videós bejelentkezés nagy üzlet lett a közösségi médiában, ezért a Twitter régóta próbálkozik vele, és most a Bloomberg hírügynökséggel együttműködve remél jelentős bevételt – írja a The Wall Street Journal. Vagyis nem saját gyártású videókat és híreket közöl majd, hanem a Bloomberg világszerte dolgozó tudósítóinak élő bejelentkezéseit közvetíti és a hírügynökség híranyagait közli majd. Emellett közzéteszi a Twitter-fióktulajdonosok saját videóit is.


A Twitter már korábban is próbálkozott élő híradásokkal, tavaly áprilisban szerződést is aláírt az NFL –az Egyesült Államok amerikaifutball-szövetségének – vezetőivel a meccsek élő közvetítéséről. Az ügylet azonban mégsem valósult meg, mert az Amazonnak sikerült kiütnie a Twittert és megszereznie a mérkőzések közvetítési jogait a 2017-2018-as évadra.


A Bloomberggel kötött szerződéstől a Twitter azt reméli, hogy elhódíthatja azokat a hírfogyasztókat, akik nem a televíziókból szerzik információikat. Anthony Noto, a Twitter elnök-vezérigazgatója a The Wall Street Journal munkatársának azt mondta: a cég reméli, hogy elérik azt a közönséget, amelynek nincs tévé-előfizetése és szeret például utazás közben is híreket nézni.
(MTI)