Bejelentkezés
Regisztrálás

Más néven fog futni a Windows Áruház ?

Értékelés:
(0 szavazat)

Hamarosan Microsoft Áruház lesz a Windows Áruházból

A The Verge beszámolója alapján a Windows 10 kisebb béta frissítéseit tesztelők váratlan patchet kaptak a múlt héten, amelyben a redmondi vállalat átnevezte a Windows Áruház programboltot Microsoft Áruházra. Hivatalos tájékoztatást egyelőre nem adtak a változtatás kapcsán, a patch jó eséllyel a Windows 10 Fall Creators Update gigafrissítéssel nagyjából párhuzamosan válhat elérhetővé a stabil szoftverkiadási csatornában.

 

Az átnevezés érdekes, hiszen a lépéssel a Microsoft összehangolta a programboltjának és a fizikai üzleteinek az elnevezését. A Windows Áruházban jelenleg csak „virtuális" javak kaphatóak, Magyarországon alkalmazások és játékok, de más országokban zenék, filmek, és sorozatok is régóta beszerezhetőek a boltból.

 

Ez egyelőre puszta spekuláció, ám racionálisnak tűnik, hogy az átnevezést követően a Microsoft hardverek árusításába kezdhet majd a Windows 10 beépített áruházában. Igazából az a meglepő, hogy eddig nem szánta el magát erre a lépésre a vállalat, hiszen régóta rendelkezik saját webshoppal, nem csak harmadik feleken keresztül szerezhetőek be a saját márkás hardverei.

 

 

(Forrás: Origo)