Bejelentkezés
Regisztrálás

Szombaton vesznek végső búcsút Aradszky Lászlótól

Értékelés:
(0 szavazat)

Életének 83. évében elhunyt Aradszky László 2017. Október 8-án

Aradszky László magyar énekes, olaszos slágereivel az 1960-as években a magyar tánczene egyik legnépszerűbb előadója.

 

1963-ban a Magyar Rádió Tessék választani! könnyűzenei versenyén megosztott első helyezést nyert Még ide-oda húz a szív című dalával.

 

Három évvel később 1966-ban a Magyar Rádió Made in Hungary hangversenyét az Isten véled édes Piroskám című versenydallal nyerte meg. Röviddel később ezzel a koronggal lett a magyar hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese.

 

Az 1967-es fesztiválon az Annál az első ügyetlen csóknál című dallal a második helyezést ért el, előadói díjat nyert és a táncdalfesztiválok első aranylemezese is lehetett.

 

Gyakran szerepelt a beatelőadók között is a slágerlistákon.

 

Az 50 éves pályája során számtalan európai országban fellépett a hazai szereplések mellett, több ízben járt Kanadában, Amerikában, de megfordult Ausztráliában is.

 

Most szombaton 12-15 óra között a rajongók róhatják le kegyeletüket a felravatalozott hamvak előtt, majd 15-16 óra között lesz az egyházi gyászszertartás a Bazilikában. Mindkét esemény nyilvános, ezt követően azonban az urna elhelyezése az altemplomban zártkörű szertartás keretében történik - tette közzé az Aradszky család az énekes közösségi oldalán.

 

A család kérése az, hogy a búcsúzók ne koszorút hozzanak, inkább egy szál virágot, ha lehet, sárga liliomot.