Bejelentkezés
Regisztrálás

Meghalt Tahi Tóth László

Értékelés:
(0 szavazat)

A Jászai Mari-díjas, tavaly Kossuth-díjjal jutalmazott színművész, szinkronszínész, érdemes és kiváló művész még tavaly január végén lett rosszul egy színházi előadás közben. Ugyan végigjátszotta a darabot, utána egyből kórházba szállították, ahol később megműtötték.

 

A műtét utáni rehabilitációja fél évig tartott, és közel 9 hónapos kihagyás után, októberben tért vissza a színpadra. Azonban idén február elején állapota ismét rosszabbra fordult.

 

A színművész 1944. január 23-án született Budapesten, 1966-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, azóta a Vígszínház társulatának tagja volt. Filmekben, filmsorozatokban és kabarékban is rendszeresen szerepelt.

 

"Tahi Tóth László családja és a Vígszínház társulata mély fájdalommal és megtört szívvel tudatja, hogy Tahi Tóth László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 75. évében elhunyt. Emlékezetes és felejthetetlen alakításait, tehetségét, életszeretetét örökre szívünkben őrizzük" - írta a Vígszínház Facebook-oldalán.