Kurt Cobain mégsem öngyilkos lett?

Értékelés:
(0 szavazat)

Egy újságíró bebizonyítaná, hogy gyilkosság történt, a bíróság azonban közbeszólt

A fellebbviteli bíróság úgy döntött, hogy nem hozhatóak nyilvánosságra a Kurt Cobain halálának helyszínén készült felvételek.

 

A Nirvana frontemberének több mint húsz évvel ezelőtti öngyilkosságáról tanúskodó fotók a bíróság szerint kivételt jelentenek a Washington államban érvényes Public Records Act törvény alól, amely hozzáférést biztosít az állami hivatalok adataihoz, mert a nyilvánosságra hozataluk sértené a Cobain család jogait. 

 

Cobain özvegye, Courtney Love és lányuk, Frances Bean Cobain - aki még kisgyerek volt apja halálakor - tanúvallomást tettek a fotók visszatartása érdekében.


Az ügy Richard Lee seattle-i újságíró kezdeményezésére indult, aki 55 fotót akart közzétenni Cobain halálának helyszínéről, hogy bebizonyítsa: az énekest meggyilkolták.

 

A Nirvana énekese 1994. április 5-én Seattle-ben lévő házában ölte meg magát egy sörétes puskával, előtte nagy adag heroinnal lőtte be magát. Testét április 8-án találták meg. A zenész abban az évben egyszer már megkísérelte az öngyilkosságot, akkor nagy mennyiségű altatót vett be.

 

A haláláról rengeteg összeesküvés-elmélet kering.

(MTI