Meglepő fordulat a Beavatott háza táján

Értékelés:
(0 szavazat)

Hatalmas változást eszközült a Lionsgate a Beavatott franchise kapcsán

Az éhezők viadalát követő újabb franchise sorozat a Beavatott, (Divergent) próbálta kitölteni a Jennifer Lawrence fémjelezte filmsorozat után keletkezett young adul sci-fi űrt. Ami meg is történt, mindenki kíváncsi volt az új üdvöskére. Sajnos azonban a kezdeti siker hamar csökkeni kezdet.

 


Az első film költségvetése még szépen termelt 85 milliós gyártási költségre 288 milliót keresett. A második rész 110 millióra 297-et, a harmadik viszont 110 millióra már csak 197-et hozott a készítőknek. Ami nem mellesleg bukásnak számított. Ezért a Lionsgate egy váratlan fordulattal fogja folytatni ezt az univerzumot. A befejező részt, az Ascendent ugyanis már nem filmvászonon fogják megeleveníteni, hanem tévéképernyőn, sorozat formájban. Ez nem nyerte el mindenki tetszét a csapatból.

 

 

A filmben szereplők közül elsőként Miles Teller (Peter) jelezte, hogy ő nem fog a soroaztban szerepelni, mert őt mozifilmre szerződtették. Később a főszereplő Tirst megtestesítő Shailene Woodley és Theo James is jelenzte, hogy ők sem vesznek részt a projektben. Mindez úgy látszik nem fogja befolyásolni a Lionsgate döntését, hiszen már megegyezésre jutott a Starz nevű kábeltévével a jogokról. Adam Cozad (Tarzan) fogja írni a történetet, és az Lee Toland Krieger lesz az executive producer, aki eredetileg a negyedik rész rendezője lett volna.


A filmekben feltűnt még Ansel Elgort is, aki az IMDb szerint a sorozatban is szerepelni fog, de az ő ázsiója a kicsit túlértékelt Baby Driver óta elég magasan van, így még simán nemet mondhat.
A kérdés már csak az, hogy a rajongók mit fognak szólni ehhez a változáshoz. Lehet, hogy a változtatástól várt siker így elmarad attól, amit a mozivászon jelentett volna a produkciónak. Könnyen előfordulhat, hogy a már kedveltek színészek miatt sok rajongó elpártól majd az új filmtől, így csak az elkötelezet rajongók lesznek hajlandók leülni a tévéképernyők elé.

 


 

(Forrás: Comment)