Magyar fejlesztésű szerepjáték tarolt a Kickstarteren

Értékelés:
(0 szavazat)

A Black Geyser túl is teljesített

Komoly sikere lett Kickstarteren egy magyar fejlesztésű RPG játéknak. A Black Geyser: Couriers of Darkness egy izometrikus nézetű szerepjáték, melyben domináns szerepet kap a stratégiai elemekkel ötvözött csapatalapú harc.


A fő inspirációit a Baldur's Gatehez és Icewind Dalehez hasonló klasszikusok jelentették. A csatákban egyszerre akár öt karakterrel is részt vehetünk, melyek mind egyedi skillekkel rendelkeznek, legyen szó akár a Cleric, Druid, Shaman, Necromancer, Wintermage vagy Spellweaver kasztokról.


 

A Black Geyser: Couriers of Darkness egyik legfőbb érdekessége abban rejlik, hogy Isilmerald királyságában az NPC-k és a környezet viselkedése folyamatosan változik; a kapzsiság egyre jobban átjárja az egész birodalmat, melynek folyamatát a játékos döntéseivel lassíthatja vagy gyorsíthatja. Ennek hatására a számítógép irányította karakterek egyre bizalmatlanabbak, gyanakvóbbak és barátságtalanabbak lesznek, a kereskedőknél az árak egyre magasabbra szárnyalnak, illetve egy-egy nagyobb küzdelem után fosztogatók jelenhetnek meg, akik ellophatják a játékos elől a kiharcolt zsákmányt.

 


A gyűjtés alig több mint két hete, április 28-án indult, a célul kitűzött 50 ezer euró (kb. 15,7 millió forint) szombat estére összegyűlt, ráadásul még hátra van tizenhat nap a kampányból. Jelenleg 66 ezer eurónál (20 millió forintnál) tart a gyűjtés, így a fejlesztők részletesebb moddolhatóságot és szélesebb körű nyelvi támogatottságot programoznak majd bele a játékba. A Black Geyser: Couriers of Darkness Windows, macOS és Linux platformokon is elérhető lesz, 2019 augusztusában jelenhet meg.


(szeretlemayarország.hu