Bejelentkezés
Regisztrálás

Survivor a gyilkos bolygón

Értékelés:
(0 szavazat)

 

A Föld után című sci-fi kalandfilm egyfajta családi dráma, amelyben Will Smith és fia, Jaden Smith (űr)hajótöröttként próbálnak túlélni egy természet uralta bolygón. Apának és fiának modern robinsonokként kell helytállnia a vad és kegyetlen paradicsomi környezetben, abból a kütyükészletből dolgozva, amit csúcstechnológiás világukból hoztak.

 

Folytatódik szeptemberben megkezdett sorozatunk, amelyben a mainstream sci-fi filmek tudományos vonatkozásait vizsgáljuk. Ezúttal A föld után zöld tematikájú sci-fijének mélyére ásunk. Megnézzük, hogy a Smith család túlélőcsomagjában szereplő eszközök mennyire állják ki a realitás próbáját és mennyi belőlük a fikció.

 

Milyen is egy futurisztikus inhalátor?
A filmben a Föld légköre olyan összetevőket tartalmaz, amely az emberi szervezet számára nem lélegezhető be. A légkörnek kevés az oxigéntartalma, ezért Kitai (Jaden Smith) egy futurisztikus inhalátor segítségével képes csak a bolygón tartózkodni.

 

Apja úgy magyarázta az inhalátor működését, hogy az bevonja a tüdejét egy bizonyos anyaggal és ezáltal fokozza az oxigén felszívódását. Ilyen technológia a azonban egyelőre csak a forgatókönyvírók fejében létezik. A mostani asztmás inhalátorok igazából nem növelik az oxigén felszívódását a véráramban. A létező aeroszolos gyógyszernek két fő hatása, hogy a tüdőbe belélegzett bronchodilatátorok révén ellazítják az izmokat és gyulladáscsökkentő hatásuk is van.

 

A teljes cikket IDE KATTINTVA tudjátok elolvasni!