Újabb magyar játékos igazolt Amerikába

Értékelés:
(0 szavazat)

Németh Krisztián otthagyja Katart, a cél az Egyesült Államok

Igaznak bizonyultak a korábbi értesülések, Németh Krisztián, a katari al-Garafa magyar válogatott labdarúgója az észak-amerikai profi ligában (MLS) szereplő New England Revolutionben folytatja a pályafutását


A 28 éves támadó játékos érkezését a klub hivatalos honlapján hozták nyilvánosságra. A 30-szoros magyar válogatott korábban már játszott az MLS-ben, a 2015-ös szezonban a Sporting Kansas City színeiben 28 mérkőzésen tíz gólt és hat gólpasszt jegyzett.


Németh, aki legutóbb a katari al-Garafa csapatában futballozott, Nikolics Nemanja, Sallói Dániel és Stieber Zoltán mellett a negyedik magyar játékos az MLS-ben.
 

„Elégedettek vagyunk Krisztián megszerzésével, alig várjuk, hogy letegye a névjegyét a szezonban. Egy gólerős játékosról beszélünk, aki ebben a bajnokságban és külföldön is bizonyított már. Úgy hisszük, hogy vezéregyéniségként és tapasztalatával azonnali változást hoz majd a New Englandnek” – mondta Michael Burns vezérigazgató a klub hivatalos oldalának.

 

 

A játékos a jövő hét első napjaiban csatlakozik új csapatához, ahol már a hivatalos mezszámát is megkapta, ami a szokásos kilences lesz. Érdekesség, hogy több hónapos komoly tárgyalássorozat része volt az igazolása. Végül az amerikai átigazolási időszak utolsó napján sikerült lebonyolítani az ügyletet.

 

 

(Forrás: nemzetisport)