Arsenal-győzelem a Premier League nyitányán

Értékelés:
(0 szavazat)

7 gólos meccsen győztek az Ágyúsok

Nem is lehetett volna jobban kezdeni a 2017/18-as szezont az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, mint egy fordulatos, izgalmakkal és gólokkal teli Arsenal - Leicester összecsapással. A Premier League-ben idén már pénteken is rendeznek meccseket és ezt már az első fordulóban megtapasztalhattuk. Arsene Wenger csapata természetesen a győzelmet tűzte ki célul, ám a két évvel ezelőtti bajnok Leicesternek is volt ehhez néhány szava.

 

Az Arsenal legújabb nyári igazolása, Alexandre Lacazette egy percig sem habozott, és a PL-debütálásán már a 2. percben betalált. Shinji Okazaki elrontotta a korai örömöt és 3 perc múlva ki is egyenlített, megadva az alaphangulatot. Jamie Vardy tovább növelte a vendégek gólszámát és a 29. percben a hálóba fejelte a labdát. Az első félidő úgy zárult, ahogy kezdődött: hazai góllal, Danny Welbeck egyenlített a hosszabbításban. 

 

A második félidőben remekül kezdett a Leicester, aminek az 56. percben meg is lett az eredménye. Ismét Vardy talált be, ezzel 2-3-ra módosítva az eredményt. Már-már beletörődtek a vendégek, hogy 3 ponttal utaznak haza, ám Ramsey és Giroud kései találataival ismét megfordult a találkozó állása, immár végérvényesen. A Rókák jól küzdöttek, bebizonyították, hogy a felsőházban van helyük, viszont a meccs végére láthatóan elfáradtak.

 

A 4-3-as nyitómeccs meghozta minden fociimádó kedvét az angol bajnoksághoz. A legnagyobb verseny a bajnoki címért már évek óta ebben a ligában zajlik, minden évben 5-6 bajnokesélyes kezdi az évet, de csak egy nyerhet a végén. Szombaton a jelenlegi bajnok Chelsea fogadja a Burnley-t, a Liverpool a Warfordhoz, a Manchester City az újonc Brightonhoz utazik. 

 

(forrás: BBC Sport)