Bejelentkezés
Regisztrálás

Hatvan év után nem lesz ott a vb-n Olaszország

Értékelés:
(0 szavazat)

A svédek jutottak ki a 2018-as orosz labdarúgó világbajnokságra

Hatalmas sorozat szakad meg hétfő este - a sorozatok végzete ez -, Olaszország labdarúgó válogatottja nem jutott ki a jövőre esedékes oroszországi világbajnokságra. Nem sikerült áttörniük a svédek védelmét a pótselejtező visszavágója során, így az első meccsen Stockholmban lőtt góllal a skandináv válogatott jutott ki a tornára.

 

A svédek a hazai pályán megszerzett előnnyel vághattak neki a visszavágónak, a céljuk az volt, hogy ezt az előnyt valahogy megtartsák a milánói katlan kilencven percében. Az északi válogatott ennek megfelelően kőkemény, szervezett védekezést mutatott be az olaszok ellen, bár a San Siróban sosem egyszerű a vendégcsapatok sorsa. Az igai temperamentumos, szenvedélyes hangulat a hétfő estére is jellemző volt.

 

Feszült meccset játszottak a felek, az első fél órában máris négy sárga lap talált gazdára, kettőt ráadásul a legendás olasz védőhármas két tagja, Chiellini és Barzagli kapta. A váltakozó első félidő után az olaszok, érezve a veszélyt mindent egy lapra feltéve támadtak, eredménytelenül. Gian Piero Ventura szövetségi kapitány egyre több támadót küldött fel, ez a fajta foci azonban nem az olaszok specialitása, igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. Végül a stockholmi egyetlen gól döntött.

 

Olaszország 1958 és hatvan év után nem lesz ott labdarúgó világbajnokságon, amire eddig csupán kétszer volt példa, az '58-as mellett az 1930-as vébén sem szerepeltek. Nem lesz ott a jövő évi vb-n az olasz legenda Gianluigi Buffon sem, a 39 éves, 175-szörös válogatott hálóőrnek ez lett volna sorozatban a hatodik világbajnoksága.