Bejelentkezés
Regisztrálás

Német edzője lehet Hosszú Katinkának

Értékelés:
(0 szavazat)

Hetek óta lázban tartja a magyar sportvilágot, ki lesz Hosszú Katinka edzője, miután Shane Tusappal összerúgták a port. Eddig a francia Fred Vergnoux tűnt biztos befutónak, de mostanra az is kiderült, hogy biztosan nem lesz Hosszú edzője.


Azóta új név is került a kalapba, a német Dirk Lange, aki a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) korábbi elnökség tagját, Törös Károlyt kereste meg ez ügyben – derült ki a DIGI Sport hétfő reggeli műsorában.


Ő nagyon kemény edző, megközelíti, vagy legalábbis azonos szinten van Shane-nel” – hasonlította a magyar edző a német trénert Shane Tusuphoz.


Dirk Lange honlapja szerint jelenleg az ausztriai Grazban dolgozik egy edzőközpont vezetőjeként, és saját nevével fémjelzett programja van (DLP-Project 2016). 2005 és 2008 között a dél-afrikai válogatott szövetségi kapitánya volt, foglalkozott a 100 méter mellen 2012-ben olimpiai bajnoki címet szerzett Cameron van der Burgh-gel is.


Törös Károly elmondta, hogy a válófélben lévő Hosszú–Tusup házaspár esetében nem valószínű, hogy versenyző-edző viszonylatban folytatják. „Mivel nem tudjuk, hogy pontosan mi okozza a konfliktusukat, nagyon nehéz elképzelni az együttműködést.


Tusappal kapcsolatban Törös elmondta, hogy feltételezhetően marad Magyarországon, hiszen üzleti érdekek kötik ide, de hozzátette, az amerikai trénernek annyi konfliktusa volt – többek között vele is -, hogy mára gyakorlatilag kiközösítette magát a magyar edzői társadalomból.


Az elismerés és a nulla tisztelet miatt a világon bárhol kiközösítette volna magát” – mondta a három olimpiai aranyérem miatt szerinte ugyanakkor világszerte elismert edzőről.


(Magyar Nemzet)