Több ezer futóra számítanak Keszthelyen

Értékelés:
(0 szavazat)

Legalább kétezer futóra számítanak a pünkösdi hétvégén  

Most hétvégén rendezik meg a 11. Intersport keszthelyi Kilóméterek futófesztiválját, ahol két nap alatt 30 kategóriában és távon lehet veresenyezni. A legnagyobb versenynek a vasárnapi maraton ígérkezik. 

 

A több, mint egy évtizedre visszatekintő fesztivál a Balaton nyugati partjának legnagyobb sporteseménye. 

 

"A gyermekeknek szombaton 24 futamot indítunk, ki-ki korának, felkészültségének megfelelően nevezhet. Még olyan versenyünk is lesz, ahol a szülő együtt futhat kisgyermekével" - mondta Bedő Beáta főszervező. Hozzátéve, hogy szombat este  lesz este tésztaparti, koncert és szakkiállítás is.

 

A vasárnapi verseny útvonala egy 10,55 kilométeres körpályán lett kijelölve, és a pálya teljes hossza akadálymentesített. 

 

"Keszthely Fő terén alakítottuk ki a rajt- és célterületet, az útvonal érinti a város nevezetességeit, a kastélyt és a mólót is. A versenyre még a helyszínen is lehet nevezni" - nyilatkozta a főszervező.

 

Szombat reggel nyitják meg a rendezvényt, 10 órától a gyerekek futóversenyeit rendezik, 15 órától a 2,5 és 5 kilométeres sprintfutamokra, 18 órától tésztapartira, majd szabadtéri koncertre kerül sor. Pünkösdvasárnap 9.50-kor rajtolnak a kerekesszékes, handbike-os sportolók (félmaraton, maraton), a futóknak 10-kor indítják a félmaratoni, a maratoni és a váltófutamokat, 12.30-kor pedig a 10,55 km-es mezőnyt.

 

(MTI, borítókép: kép: runnersworld